Kambodža 2014 - příběhy fotografií oběd

Při jízdě tuktukem v okolí Batambangu jsme objevili zajímavé grilování. Zastavili jsme a šli se podívat co dobrého se tam připravuje. Hned na první pohled jsme poznali, že to kuřátka nebudou. Dlouhé ocásky a ostré zoubky nás dlouho nenechaly na pochybách. Byly to krysy. Krásně voněly a opékaly se i s plícemi, jatýrky a srdíčkem. Chvíli jsme přešlapovali a okukovali rošt a pak Tomáš jako první šel do toho. Grilované krysy byly měkkoučké, křupavé a vynikající chuti. Však taky každou chvíli zde místní zastavili a sezoní pochoutku si kupovali. Krysy se chytají do pastí jen v tomto období kdy mají na rýžových polí dostatek potravy. Kambodžanům žerou rýži a Ti zase na oplátku sežerou je. A my jsme jim v tom trošku pomohli.

495   fotografií v externí  galerii    zpět